Kolhydratladdning

Nu börjar det vara på allvar det här! I skrivande stund sitter jag i bilen på väg söderut, destination Dalarna och Vasaloppet! Om två dagar står jag där ute i skogarna och åker på myrarna, sträckan som Gustav Vasa en gång åkte för flera hundra år sen.


Eftersom jag gick in i väggen under Lidingöloppet så tänkte jag undvika det under Vasaloppet och har därför köpt ett langningspaket med massor av energi. Och det var därför jag köpte med mig två energigeleér till Andörjan, men det räckte inte långt och jag slog i den beryktade väggen än en gång. För att slippa det nu under Vasaloppet så har jag, förutom langningspaketet, även köpt mig ett kolhydratpaket. Så nu ska kolhydratförrådet fyllas till max! Jag gör allt för att slippa väggen! Ska se till att dricka mycket vätska och blåbärssoppa i depåerna också.

Vad innebär en kolhydratladdning då? I det här fallet är det rätt enkelt. Jag beställde ett färdigt paket från Pölder Sport. I det är det färdiga potionspåsar som man helt enkel blandar ut med vatten och dricker.
Man börjar tre dagar innan loppet. Dom två första dagarna dricker man en påse på fm och en på em. Dagen innan loppet dricker man en på morgonen, en till lunch och på em/kvällen dricker man en annan sorts påse som förutom kolhydrater även innehåller electrolyter för att få upp salthalten. Morgonen loppet går dricker man den sista påsen med electrolyter och sen är det bara att tuta och köra!
En påse innehåller lika mycket kolhydrater som tre (!!) portioner pasta! Så det känns betydligt lättare att dricka två påsar à 8dl om dagen än att äta sex portioner pasta. Lite dyrare kanske men då slipper man må illa plus att man vätskar upp kroppen samtidigt, en annan viktig faktor för att loppet ska gå enklare att genomföra. Enda nackdelen, speciellt då man sitter i en bil i 12h, är alla toabesök!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0