Vilse på Ormberget

Det är inte lätt att vara byfåne när man kommer till en storstad. På Kanis finns det praktiskt taget bara ett enda spår, så det är svårt att åka fel. På Ormberget finns det enligt skidspår.se 18(!!!) olika spår.
På ett sätt var det bra skyltat, det var skyltar som visade spårlängd, vilken färg det spåret hade och vilken position man just då befann sig i. Så vill man följa spåret som jag följde, det rosa som var 7km, var det inga problem.

Jag startade en knapp kilometer från där Christian bor på Hertsön, det finns ett spår som går från Hertsön via Lerbäcken och till Ormberget. Så långt var allt frid och fröjd. När jag kom fram till övriga spår åkte jag nog först i fel åkriktning ett par hundra meter, men så hittade jag ett spår med rätt åkriktning. Det visade sig vara Rosa 7km spåret. Ja, men det blir ju perfekt tänkte jag. 2,2km från Hertsön, 7km på rosa spåret och sen 2,2km tillbaka till Hertsön.
Åkte på, kom fram till stadion och åkte vidare. När jag nästan (tror jag) hade åkt de 7km började jag försöka hitta Hertsöspåret igen. Åh, där finns ett rött 2,2km spår! Det följer jag! Åkte men var rätt snabbt tillbaka på stadion igen. Fortsatte en bit innan jag försökte googla fram en karta på skidspåren. På skidspår-appen skulle Hertsöspåret va svart/lila. Men det fanns inga sånna spårbeteckningar! Hujedamig! Åkte en bit till och hittade ett spår som kunde ha lett mig rätt. Lyckligtvis kom det en man i spåret som jag frågade. Så det var bara att vända och fortsätta åka en bit till därifrån jag kom. Då skulle det komma ett korsande spår och ett som ledde till höger, någon typ av trevägskorsning fast för skidspår. Där vek jag av och 10 m in på spåret satt en skylt där det stod Hertsöslingan 2,2km. Äntligen! Så åkte den och kom slutligen fram till bilen. Tack för det!




Så det jag menar med delvis bra skyltat är att ska du följa spåren som går runt Ormberget är det bra skyltat. Men att det inte finns vettiga kartor med färgmarkerade spår tycker jag är dåligt! Och att det inte satt en skylt där det stod att skulle man mot Hertsön skulle man ta höger här tycker jag också var dåligt. Tror jag hade åkt förbi den där korsningen en sväng i mitt förvirrade tillstånd, men då det inte fanns en skylt som visade vägen visste jag ju inte att jag skulle vika av just där.

Nåja, övning ger färdighet och nästa gång hoppas jag hitta tillbaka! Hade jag parkerat bilen på stadion hade det ju inte varit några problem alls att hitta, dit leder ju som alla spår. Men att köra flera kilometrar i onödan är ju onödigt. Nä, får ge det en chans till! Då satsar jag på det gröna 10km spåret!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0