Dålig uppladdning

Nästa helg är det dags för Vansbrosimningen och här ligger jag förkyld! Inte bästa uppladdningen direkt. Har hunnit känna på vattnet ute i våtdräkten en gång, hade planerat att hinna simma en massa nu i veckan och till veckan. Men det sket sig rätt fort.

Natten mot onsdagen fick jag ont i halsen. På fm lugnade det ner sig och jag hann planera med tjejerna att vi skulle simma och bada spa, men så bara pang bom slog det till rejält i halsen min. Jag fick så ont att jag inte villa prata och knappt kunde svälja! Har nog aldrig haft så ont i halsen förut, att det gör så ont att prata att man bara vill gråta. Och då natten mot torsdagen var lika hemsk som em och kvällen varit sjukskrev jag mig. Hur ska man kunna jobba om man inte kan prata?!

Torsdagkväll hade det onda lagt sig men böts i stället ut mot förkylning och lätt feber. Jag är inte snorig men har grönt varsnor i bihålorna som är svårt att få ut. Men med Ipren och Alvedon, otrivin comp och nasonex funkar jag rätt okej nu. Lite grov i rösten och lätt hosta, men inget som får mig att stanna hemma mer.


Nu är det bara att vila sig i form och hoppas att förkylningen är väck innan nästa lördag, för då banne mig SKA jag simma hela Vansbrosimningen! Förra året blev det nerkortat till 1500m pga för kallt vatten. Men nu är det redan över gränsvärdet på 14 grader så det borde bli 3000m simning på lördag.

Har en tid jag vill klara på 1:13:00 (som min farbror simmade på när han gjorde klassiker ), bara hoppas grundkonditionen och pannbenet fixar det! Jag har inte alls tränat mycket i vår men simma är inget främmande för mig, så jag får ta det på rutin. 1:13:00 borde inte vara några problem. Förra året simmade jag halva på 42:48, vilket blir 1:25:36 (om jag räknat rätt) om man dubblar det. Men den sträckan jag inte simmade förra året är enbart medströms, så att dubbla rakt av blir inte ett rättvist resultat. Skulle man dubbla är det som om man skulle ha simmat 1000m medströms och 2000m motströms när det i själva verket är tvärtom. Så 1:13:00 borde ligga inom räckhåll. Hoppas i alla fall inte på mer än 1:20:00.

Nåja. Vila och bli frisk är nu prio ett så jag faktiskt kan simma. Tiden må väl vara ödet vad den då blir. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0