Långtur

I tisdags var jag och mamma till Arvidsjaur för att hälsa på hennes faster som fått flytta in på ett boende. Jättefint hade hon fått det! Stort rum och enormt badrum så hon har fått dit det mesta möbler så hon ska känna sig som hemma.
 
När det blev dags för deras lunch for vi själva och åt lunch på Hans på Hörnet, köttfärslimpa med stuvade morötter och en blodpalt på det! Mums och det satt bra i energidepåerna. För nu skulle jag minsann cykla hem, trots att det var snöblandat regn och endast 2 plusgrader! Klädde mig ordentligt i fyra lager, även huvudet kläddes ordentligt. Sedan bar det iväg!
 
Fyra pannband/buffar på och kring huvudet.
 
Tummen upp för NU KÖR VI och tummen ner för snöregnet.
 
Början var jobbigt för jag blev blöt om rumpan direkt men efter 10-15 minuter så kändes det inte längre. Kan kortfattat berätta lite om cykelturen.
Första 3-4 milen var jobbiga för underredet, vette tusan hur jag ska göra för att sitta bra. Följande 2-3 mil gick riktigt lätt! Sista 3 milen var jobbiga, benen började bli trötta, axlarna var slut och ömma och underredet skrek av obehag. 94 km, 18 renar och 4:20:35 senare var jag hemma!
Jobbigaste sträckan var mellan Vistträsk by och Vistträsk, för man tänker ju att det ska vara nära, men det är det banne mig inte! Vägen tog aldrig slut!
 
Halvvägs.
 
Tiden halvvägs.
 
Lite lätt fuktigt ute.
 
Halvvägs kom mamma ifatt mig med bilen, fick en halv kopp ljummet te och en snickers att stoppa i fickan. Sedan körde hon till Vistträsk och väntade där tills jag kom. Där fick jag påfyllning av vattenflaskan och sedan körde hon hem till Vidsel och jag cyklade dom sista 18 km till Älvsbyn.
 
7 av dom 18 renar jag sällskapade med.
 
Bläää!! Vad tusan har jag gett mig in i?!
 
Väl hemma var det bara att stretcha, duscha och bege sig till Piteå för en tjejkväll med Erika. Blev bjuden på grillad fläskfilé, beasås och potatisklyftor! Hur gott tror ni inte det satt i kistan efter den cykelturen?!
 
Årets första grillmiddag satt som ett smäck i magen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0