Blöt tur

Igår var det dags för träff tre med löpargruppen vilket innebart trail-löpning. Alltså att springa på små stigar i skogen, inte ett elljusspår i skogen. Det var kul men spännande med tanke på att det regnat hela dagen och fortfarande småskvätte under passet så allt gräs, stenar och rötter var blöta och halkiga. Man fick passa sig så man inte trampade fel och halkade eller vrickade sig.
 
Sen har jag lite problem med insidan av smalbenet, förmodligen ett överansträngt muskelfäste till vaden. Så i em ska vår fysioterapeut på jobbet tejpa upp min fot litegrann. Hon tror jag har för lite stöd under foten så att foten faller in, eller pronerar, då jag springer och det i sin tur skapar en överansträngning just där jag har ont. Har inte ont vid vila eller om jag går som vanligt, känns då jag springer och om jag sätter mig på huk. Så vi hoppas på att tejpningen ska hålla foten på plats och att jag ska kunna genomföra Lidingöloppet på lördag utan större problem.
 
Minuten efter förra årets målgång.
 
Har inte haft bästa uppladdningen inför Lidingöloppet med andra ord då jag inte vågat springa så mycket dom här sista två veckorna. Hoppas på att man inte är alltför stum i benen pga det och självklart att jag inte ska ha så ont eller ont alls ifrån vaden. Hade velat springa intervaller eller max 5 km varannan dag dom här sista 10 dagarna, bara för att hålla igång kroppen och benen, men det sket sig totalt. Fast förra året kunde jag knappt springa alls dom sista 6 veckorna. Först två veckors förkylning, sedan utomlands två veckor (där jag visserligen sprang några morgnar) för att komma hem och åter igen bli förkyld sista två veckorna innan loppet. Kände mig inte helt 100 då, kanske 95 eller så, men se det gick ju hur bra som helst! Det är kanske värre med ont i benen under loppet än att vara sjuk innan loppet. Ja, på lördagkväll får vi helt enkelt se hur det gick. Jag hoppas och satsar på att göra mitt bästa och att det ska ta mig till en tid strax under 3,30! Så det så! Man ska tro på sig själv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0