Att trivas med sin kropp och om att vara hälsosam

Alarmet ringde 8:30 i morse. Vägde mig, tog alla mått och fotograferade till sist. Jag började må lite dåligt då jag tittade på bilderna. Är det där verkligen jag? Ser jag ut sådär?!

Nu kanske många tycker att jag överdriver, att jag borde tagga ner för att jag inte är tjock någonstans utan är en smal /normal kvinna. Och visst, jag vet att jag inte är tjock och det säger jag inte heller att jag är. Jag säger bara att jag har aldrig haft dessa siffror på vågen eller mått på kroppen förut, att min kropp aldrig sett ut såhär förut.

Jag trivs inte med hur min kropp ser ut just nu. Jag är inte alls van vid att se min kropp såhär. Och ju mer jag tänker på det ju mer taggad blir jag till att ändra den!

Jag är inte ute efter en pinnsmal kropp och det har jag aldrig någonsin varit. Aldrig! Jag vill ha en kropp som är stark. En kropp som är uthållig. Jag vill ha kurvor och former. Jag vill ha muskler som syns. Jag vill ha muskler som inte syns. Jag vill ha små "fel" och "brister" på min kropp. Jag vill ha lite fett på kroppen. Jag vill inte ha ett så kallat 'thigh gap'. Jag vill inte vara så smal att mina höftben sticker ut åt alla möjliga håll.
Det jag vill ha är en kropp som jag trivs i! Inget annat!

Jag bryr mig inte om vad någon annan tycker eller tänker om min kropp. För det är min kropp! Hur jag väljer och önskar att se ut är bara min ensak, ingen annans. För jag vet att mina kroppsideal är realistiska och framförallt hälsosamma.

Den enda gången någon annan borde bry sig om hur en annan människas kropp ser ut är om man inte verkar ha en sund och hälsosam inställning till sin egen kropp.

Man kan vara överviktig eller underviktig men samtidigt ha ett sunt tänk och vara hälsosam. Med detta menar jag att man äter varierat och i lagom mängd, inte bara smalmat som sallad eller skräpmat som pizza, utan lite av allt.
Att man rör på sig, och då behöver man inte springa flera mil om dagen eller lyfta skrot på gymmet i flera timmar, utan att man rör på sig i vardagen, att man tar promenader då och då, att man tränar ett par gånger i veckan av något man tycker är kul.

Alla är olika, alla har olika förutsättningar och alla har olika mål. Vissa mår bra av att träna och svettas 7 dagar i veckan och så länge man ger kroppen bra mat och bra med energi så den orkar med det man gör med den så är det bra. Vissa kanske "bara" vill träna och svettas 2 gånger i veckan, och så länge man mår bra av det är det också bra! Vissa kanske vill träna lågintensiv träning och inte vill svettas och det är bra det med.
Så länge man rör på sig och inte sitter/ligger stilla hela dagarna så tror jag man kommer rätt långt.

Nu menar jag inte att dom som har thigh gap och utstickande höftben alla är ohälsosamma. Vi kan inte rå för hur vi är skapta. En del är väldigt smala av naturen och kan inte göra något åt det men man kan fortfarande vara hälsosam. Det är när man börjar svälta sig själv och hetstränar för att få ett thigh gap som man blir ohälsosam.


Tanken med detta inlägg blev inte riktigt som planerat, men just nu så känns det här som något vettigt (för mig i falla fall) och kanske viktigt att skriva och prata om. Jag kanske har trampat på några tår nu men jag hoppas jag inte har totalmosat dom i så fall. Jag kanske borde skriva mer, kanske borde sudda bort en del, kanske formulerat mig på andra sätt. Men för just nu sätter jag punkt här.

Kommentarer
Postat av: Annika

Man ska trivas med sig själv för att må bra. Men jag tycke riaf att du är fin som du är!!

2016-01-05 @ 20:48:36
Postat av: mamma

Alldeles rätt tänk :)

2016-01-07 @ 09:04:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0