Dagarna innan Vasaloppet

Efter två veckors dvala är det kanske dags för en liten Vasaloppsuppdatering. Håll i er, för här kommer del 1!
 
Fredagen innebar ingenting annat än att sitta i en bil och käka lite godis. 12h tog det oss att färdas lite drygt 80 mil med någon omväg och felkörning som får stå för chauffören. Hann smaka en av GBs nya glassar, Magnum med jordnötssmak. Fick inget toppbetyg av mig. Pappa och Johan käkade massa semlor och lunch intogs på Max i Ö-vik. Var framme i stugan vid 22-tiden och då var det bara att snabbt laga lite sen middag i form av spagetti och köttfärssås innan vi la oss för att sova.
 
Lördagen vaknade vi upp till en lite illamående Zara, men vi viftade bort det som nervositet, vi har ju varit med förr. Men hon försökte förklara att det inte bara var nervositet, det var något annat också. Men vi drog i alla fall iväg till Mora, lämnade in skidorna på vallning (där en bekant åt oss lyckades hitta och valla just våra skidor, förstod att det var vi och hörde av sig, vad är oddsen liksom?!) och gick till målområdet för att visa Johan hur det såg ut. Tittade när några ur Öppet Spår 9km kom i mål och sa tufft att där ska vi minsann åka imorgon! Så gick vi sedan vidare mot mässhallen.
 
Där under ska vi åka i morgon!
 
Där kollade vi in de olika utställarna, tävlade, åt minibullar, fick gratisprylar, hämtade ut nummerlapp och så shoppade jag lös i Stadiums tält! Sedan var det dags för lunch och medan vi smaskade och åt så lasagnen stack ut ur öronen på oss så petade Zara mest i maten och mådde inte bra. Det bestämdes att Johan skulle skjutsa tillbaka Zara till stugan så skulle jag och pappa roa oss i Mora tills Johan skulle komma tillbaka för att hämta oss och skidorna. Ett litet tagt efter lunchen fick vi veta att Alva spydde hemma hos mamma och senare att Zara sket som en galning. Vad är det med magsjuka och Vasaloppet för vår del?! Förra året hade alla ungarna magsjuka veckan vi åkte ner men vi klarade ju oss lyckligtvis. Nu hade både barn och Zara åkt på magsjuka och vi delar bil, stuga och toa med henne! Men jag intalade mig att jag inte blir sjuk och så var det med det.
 
Gustav Vasa fick sig en liten krans under dagen!
 
Pappa fick en kyss av kranskullan efter väl genomförd tävling hos DHL.
 
Jag och pappa kollade in mässområdet lite mer, besökte Vasaloppsmuseet, försökte inkassera pappas vinst i Preems tävling #tackförskjutsen utan större framgång och fikade på Waynes Coffee. Sedan mötte Johan upp oss, vi gick ett snabbt varv och så hämtade vi ut skidorna och vinkade glatt åt vår glada och skäggiga vallakompis.
 
Fika på Waynes Coffee och fixade så han kunde följa oss via sms under morgondagen.
 
En bit av Vasaloppsmuseet.
 
Tillbaka i stugan lagade vi middag, spagetti carbonara, packade och gjorde i ordning allt inför morgondagen. Laddade sen upp med godis och Melodifestivalen. Sedan var det tack och godnatt och hoppas att ingen mer skulle få magsjuka.
 
Fixade med nummerlapp, märkning av skidor och packade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0