Ultraljudet

Den 20 juli var det äntligen dags, vi skulle få se det lilla pyret för första gången!

När vi hade kommit till Öjebyn kände jag hur kissnödig jag blev, då hade jag ändå varit på toa en knapp timme tidigare. Och eftersom dom inte vill att man ska ha helt tom blåsa vid ultraljudet var det bara att hålla sig.
Vi hade tid 8:00 i Piteå på lasarettet, fick komma in 5 minuter efter. Kvinnan som gjorde ultraljudet var lite äldre och hette Elisabet, jättetrevlig och gullig! Hon sa vad hon skulle göra, att man tittar efter många saker och mäter barnet. Innan jag fick lägga mig på britsen frågade hon om vi hade några frågor, jag sa direkt att jag INTE ville veta om det är en pojke eller flicka. Hon skrattade lite och sa med glimten i ögat att då kanske vi minsann får blunda.
 
Jag hoppade upp på britsen, hon kletade ut lite gel och påbörjade undersökningen. Hon hann knappt sätta apparaten mot magen innan hon frågade om jag var jättekissnödig?! Haha, det kunde man lugnt säga att jag var! Urinblåsan var nämligen det första hon såg, den måste ha varit riktigt full! Så fortsatte hon och där, där låg ju vår lilla bebis! Glädjetårarna började rinna och vi kunde inte slita blicken från monitorn. Jag hade lätt kunnat ligga där hela dagen om jag hade fått, och bara tittat på det lilla livet! Har fortfarande svårt att fatta att det ligger en liten människa inne i min mage, hälften mig och hälften Stefan!
Hon mätte och kikade runt, vid ett första utlåtande lät det som att vi bara var i v16 (var enl första beräkningen i v18) och jag blev lite glad faktiskt, då skulle vi få ett BF i januari och inte en julbebis (BF var innan ultraljudet 20/12). Hon fortsatte undersökningen, men då bebis låg med huvudet ner mot moderkakan, som för övrigt ligger i framvägg (utåt mot magen) så hade hon svårt att se hela huvudet och hjärnan. Så tillslut fick jag gå och kissa (tack!) och så gjorde vi ett nytt försök. Bebis ville inte alls röra på sig speciellt mycket, så BM var inne på att ge oss ett nytt datum för UL, något jag gärna hade tackat ja till! Men så tillslut så fick hon se alla delar av hjärnan och mäta så då blev hon nöjd. När undersökningen var klar så sa hon att nu ska vi försöka ta en fin bild på bebisen, så hon tog några nya bilder bara för vår skull och hem kom vi med tre fina bilder på världens finaste bebis!
 
Bebis vinkar till oss! <3
 
Sen så kommer jag ändå att få ett UL till eftersom moderkakan ligger i framvägg. Så ungefär i v32 (månadsskiftet oktober/november) ska vi in igen för att se om moderkakan flyttat sig uppåt. Den brukar oftast göra det och jag hoppas verkligen den ska göra det, annars antar jag att jag måste snittas när det blir dags, något jag gärna slipper. Men oj vad vi ser fram emot UL! Vill se bebis nu!
 
När vi hade kommit ut till bilen ringde vi FaceTime till den blivande mormorn, oj vad vi grät alla tre när vi visade bilderna! Tänk att ett så litet barn kan vara så älskat och efterlängtat!
 
Så vad blev då det nya BF kanske ni undrar? Hon hade fel om v16, utan vi blev bara flyttade två dagar från vårt första datum. Nu beräknas bebis vara färdigbakad den 22/12, två dagar innan julafton! Jag har räknat med att gå över 10 dagar så vi hamnar i januari, alternativt att bebis kan få komma 10 dagar innan BF också. Jag skulle gärna slippa föda under självaste julhelgen, för bebis framtida födelsedagars skull. Men det blir när det blir, vill bebis ut under julhelgen får det ske då.

Kommentarer
Postat av: dettanyaliv.blogg.se

Så häftigt!!

2017-08-17 @ 19:20:53
URL: http://dettanyaliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0