Slemproppen

För att vara lite "intim" så har jag dom sista månaderna haft ganska ordentligt med flytningar, något som är helt normalt, Så jag brukar alltid torka mig lite extra noga efter toabesök för att bli av med det. Så söndagkvällens sista toabesök innan godnatt var inget undantag. Jag torkade mig och tänkte att oj var mycket det var ikväll då. Torkar ordentligt en gång till och tänkte jag måste kolla på pappret för att se så jag inte blöder eller liknande. Det gjorde jag som tur var inte, däremot så låg det en drygt ärtstor genomskinlig geléliknande klump på pappret. Började direkt googla hur slemproppen ser ut och den kan se ut precis som jag beskrev den. Så antagligen har en del av slemproppen kommit ut, inte hela skulle jag tro eftersom det ändå var så pass lite. Men ändå!
 
Nu betyder ju inte det att förlossningen har startat, det kan ta uppemot två veckor innan den drar igång, men det kan lika gärna starta nu. Slemproppen betyder egentligen bara att det är på gång snart, men med tanke på att det idag bara är 3 dagar kvar till BF så kan det ju dra igång precis när som helst! Men, jag satsar på att gå över tiden minst 10 dagar, bebis skulle nog bli väldigt glad över att vara född i början på janurai i stället för slutet på december.
 
 
 
Så igår fick jag lite bråttom här hemma. Som tur var hade jag ju i söndags packat BB-väskan så det var klart. Men jag hade inga lakan till vagnen eller vaggan (har ett lakan för spjälsäng i vaggan nu) så jag har delat ett vanligt lakan i fyra delar, sytt, tvättat och strukit dom så det ska finnas. Sedan röjde jag undan i tvättstugan och gjorde i ordning skötbordet så det ska vara klart. Har dammsugit huset också så det är gjort. Stefan satte fast babyskyddet i bilen också så nu ska vi nog vara redo när helst det drar igång.

Kommentarer
Postat av: Karin

Så spännande. Har följd din blogg sedan i somras och nu närmar sig er förlossning. För mig var slemproppen det första tecken på att det snart var dags. Jag födde 2 dagar efter slemproppen gick med mitt första barn och 3 dagar efter med mitt andra. Jag själv är född i december och vet hur det kändes i skolan att vara den som fyller år sist i klassen, så när jag skulle föda mitt första barn ville jag som du verkligen att hon skulle komma i januari. Det gjorde hon också. När er förlossning än sker så önskar jag ert stort lycka till och jag hoppas att ni får en fin liten baby !

2017-12-19 @ 10:14:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0