Svenska Mästerskapen i Armbrytning 2017

Som ni vet så var vi i Ö-vik helgen som var. Varför vi var dit berättade jag nog aldrig, men det var så att Stefan och hans klubbkompisar skulle tävla i SM i armbrytning! Hur coolt är inte det?!


Torsdagen var det invägning, man väger alltså in sig i olika viktklasserna för att motståndet ska bli jämnare (precis som i brottning, styrkelyft och andra kraftsporter).
Fredagen var det dags för tävling, i vänster arm. Jag som bara varit och tittat på en tävling förut och som inte ens tänkt på att man kan tävla i armbrytning, man kan tro som utomstående att hur kul kan det vara att titta på armbrytning? Men jag kan lova er att det kan bli rätt så spännande ibland! Och stämningen med 240 brytare i samma sal! Det har varit riktigt kul att få vara med och se!

Fredagen var det som sagt vänster arm som gällde, höger arm körde dom på lördagen. Luleå-klubben tog hem två medaljer i vardera arm, två guld och två silver! Heja!
Stefan däremot är lite besviken över sin insats, men har man bara tränat aktivt i 1,5 månader innan tävling så går det inte alltid så bra. Men nu är det träning inför sommarens tävlingar och nästa års SM! Vem vet, kanske tävlar jag också då?!

Fick tips av självaste armbrytardrottningen, Heidi!

Lördag var även Heidi Andersson på plats, ni vet, Armbryterskan från Ensamheten. Hon var där med sin pappa för att ge alla som ville lite tips och trix om armbrytning. Stefan tvingade fram mig, så nu har jag brytit arm med Armbrytardrottningen! Det hela slutade även med att jag blev intervjuad av Ö-viks lokaltidning!


Det hela avslutades lördagkväll med bankett, middag och ännu mer armbrytning! Jag bröt ingenting, men Stefan bröt en hel del och klagade sen på armvärk! Men det är sånt man får ta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0