Föräldrautbildning

I fredags var vi på vårt första föräldrautbildningstillfälle. Förutom vi var det tre par till där. Tydligen är vi inte så många förstagångsföräldrar nu i vinter. Vi är dom enda i december som väntar, ett par i slutet på januari och så två i februari. Så dom andra får gå en rätt tidig utbildning medan vi ligger mer i "rätt" tid för den.

På första träffen pratade vi mest om förlossningen. Vad som händer i kroppen, hur en förlossning startar, om dom olika faserna som är själva förlossningen, om värkar och värkarbete, litegrann om smärtlindring, och förlossningsrädsla. Hon nämde en bok som jag precis fått låna och börjat läsa lite i som hon absolut tyckte att alla skulle läsa, den ska tydligen vara jättebra! Vi nämnde bara lite om komplikationer, för det ska vi prata mer om på fredag.

Vi fick även en liten goodiebag, eller babybag som det står på påsen, med oss hem. Två olika paket blöjor, en liten mössa, ett par olika krämer/oljor och lite papper med information. Har faktiskt lagt in numret till förlossningen och BB i telefon, man vet ju aldrig när det kan sätta igång och då är det bäst man har numret nära tillhands så man ska slippa leta fram det pappret, man lär nog ha fullt upp i tankarna ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0