Gravidkrämpor, eller vad jag ska kalla det

Jag har verkligen haft en toppengraviditet! Nu har jag visserligen 7 veckor kvar, men jag tror inte det är så många som faktiskt får må bra i princip hela graviditeten. Jag mådde lite illa där mellan vecka 7-10 ungefär (det var så vi upptäckte att jag hade ett litet mirakel i magen) men kräktes aldrig, utan mådde bara lite illa helt enkelt. Efter det gick över så har jag mått prima ballerina! Inte haft ont någonstans, inte känt mig klumpig eller behövt springa på toaletter stup i kvarten. Ja, ett tag där fick jag gå på toa väldigt ofta, men ju mer magen växt ju mindre ofta behöver jag gå känns det som.
 
Nu däremot, den här sista veckan (kanske två) har jag börjat känna mig lite mer otymplig och känna av små, små besvär som hör graviditeter till. Har till exempel bara den här sista veckan känt att jag inte är lika snabb som jag varit, alltså att jag är långsammare på att gå. Går jag fortare får jag sammandragningar och mjälthugg. Jag har även den här sista veckan insett att jag nog har börjat få en lite vaggande gång, speciellt utomhus. Kan ju bero på att man är mer påpälsad nu med täckbyxor och täckjacka, för jag upplever inte att jag vaggar då jag går på jobbet eller så. Sen är det lite svårare att nå ner och knyta skorna, speciellt på eftermiddagen/kvällen.
En annan sak jag har märkt av dom senaste två veckorna är att jag i slutet av arbetsdagen lätt kan få lite ont under fötterna. När jag kommer hem vill jag gärna ta på mig foppatofflorna för att det ska vara mjukt att stå. Jag upplever inte att jag sväller speciellt mycket om fötterna, väldigt lite i så fall. Och på morgonen när jag ska stiga upp kan jag känna att fötterna under känns lite svullna, eller lite ömma tills man har fått gå ett par minuter så fötterna har acklimatiserat sig.
Något jag har haft i en månad nu kanske, men som då bara var väldigt lite och inte varje dag, är halsbränna. Vissa dagar kan jag känna lite på jobbet fastän jag står upp, men oftast kommer det mot kvällen och speciellt då jag ligger i soffan. Det känns oftast bättre då jag lagt mig i sängen, vilket är konstigt då jag ligger mer platt där än i soffan. Men det är ingenting jag klagar på förståss!
Jag kan känna av fogarna om jag legat still i soffan på kvällen och sen ställer mig upp och ska gå, men det går över på några steg. Känner inte av något om dagarna då jag jobbar och håller igång. Sen är det något med min högra sida. I skuldran kan jag ibland känna av små pirrningar, som om det håller på domna bort. Sätesmuskeln i skinkan brukar ömma och man kan känna hur spänd den är. Och så är det vaden som jag kan ha träningsvärk i fastän jag inte gjort något konstigt, jag kan lätt få sendrag i den och på "framsidan av vaden", där muskeln möter benpipan är jag också öm och spänd.
 
 
 
Nu låter det ju nästan som att jag har en massa krämpor, men så är inte fallet. I korta drag är det halsbränna, ömma fötter, sakterlig och vaggande gång, magen i vägen och lite ömma muskler. Inte så mycket att klaga på med andra ord!
 
Imorgon är det bara 50 dagar kvar förresten! Fatta att det börjar närma sig nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0